Startbewijs Elfmerentocht

Startbewijs

De Elfmerenschaatstocht gaat alleen door als er op de hele route voldoende ijs ligt. Je kunt alleen aan de Elfmerenschaatstocht meedoen als je in het bezit bent van een startbewijs.

 

Hoe kom je aan een startbewijs?
  • Op het moment dat de Elfmerenschaatstocht wordt aangekondigd, komen de startbewijzen beschikbaar. De kosten voor een startbewijs worden bekend gemaakt bij het uitschrijven van de tocht en zijn vergelijkbaar met de tarieven van andere grote schaatstochten.
  • Als je een startbewijs wilt aanschaffen, moet je in het bezit zijn van het startrecht. Dit startrecht (een jaarlijks abonnement) stelt je in staat om als eerste, via exclusieve voorverkoop, in aanmerking te komen voor een startbewijs. 
  • Het startrecht is persoonlijk en verkrijg je door online registratie bij de Stichting Elfmerenschaatstocht. Inschrijven kan via deze site en kost € 6,00 per jaar. Zie ook onze pagina inschrijven startrecht abonnement.

 

Als de tocht doorgaat
  • Bij het uitschrijven van de tocht, zullen we je via e-mail, deze site en diverse media direct op de hoogte brengen over de aanschaf en beschikbaarheid van startbewijzen.
  • Als je op het moment van aankondiging van de Elfmerenschaatstocht nog geen startecht hebt, sluit je achteraan in de rij en kun je alleen bij voldoende beschikbaarheid een startbewijs aanschaffen (hieraan zijn extra administratiekosten verbonden).

 

De Elfmerenschaatstocht ging in in 1987, wegens de overweldigende belangstelling van ongeveer 20.000 deelnemers, bijna ten onder aan zijn eigen succes. Uit veiligheidsoverwegingen is in 1988  een limiet gesteld aan het aantal deelnemers, te weten 12.000.