De wedstrijd

De wedstrijd

De Elfmerenschaatstocht is bij uitstek geschikt voor een officiële wedstrijd, In het verleden is de tocht ook wel als wedstrijd verreden en na de vorige toertocht in 1997, is besloten bij een volgende tocht ook weer een wedstrijd te organiseren in samenwerking met de KNSB (KPN klassieker). De draaiboeken liggen klaar en als de winter maar even wil meewerken, gaan we los!

 

De wedstrijd volgt hetzelfde traject als de toertocht en er wordt, net als bij de Elfstedentocht, ook nog op vijf plaatsen gestempeld.

 

We verwachten dat vrijwel alle landelijke toppers uit het marathonpeloton zullen deelnemen, zowel bij de mannen als bij de vrouwen, mede omdat de Elfmerentocht veelal wordt gezien als de laatste voorbereiding op de Elfstedentocht. De wedstrijd start een kwartiertje eerder dan de toertocht en, om geen verwarring te krijgen tussen de wedstrijd- en toerrijders, ook op een andere plaats, nl. op de Woudvaart bij de brug over de A7.

 

De finishstreep ligt in de Geeuw in Sneek ter hoogte van de Sneker Sporthal. Daar vindt ook de huldiging van de winnaars plaats.