Wedstrijd header

Officiële KNSB schaatswedstrijd

De Elfmerenschaatstocht is bij uitstek geschikt voor een officiële wedstrijd. Na de Elfmerenschaatstocht in 1997, is besloten om bij een volgende tocht in samenwerking met de KNSB ook een wedstrijd te organiseren. De draaiboeken liggen klaar en als de winter meewerkt, gaan we los! De wedstrijd volgt hetzelfde traject als de toertocht en er wordt, net als bij de Elfstedentocht, op meerdere plaatsen gestempeld.

 

De wedstrijd start een kwartiertje eerder dan de toertocht. Bovendien start de wedstrijd op een andere plaats, namelijk op de Woudvaart te Sneek, bij de brug over de A7. Dit om verwarring tussen de wedstrijd- en toerrijders te voorkomen. De finishstreep ligt in de Geeuw te Sneek, ter hoogte van de Sneker Sporthal. Daar vindt ook de huldiging van de winnaars plaats.

 

We verwachten dat vrijwel alle landelijke toppers uit het marathonpeloton zullen deelnemen, zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Mede omdat deelname aan de Elfmerentocht een voorbereiding op de Elfstedentocht kan zijn.